Projektin taustaa

  

Projektin teema on YK:n jäsenmaiden vuonna 2015 sopimista Agenda 2030 - kestävän kehityksen tavoitteista ja toimintaohjelmasta, maanpäällinen elämä, jonka sisällöllisenä tavoitteena on ”suojella maaekosysteemejä, palauttaa niitä ennalleen ja edistää niiden kestävää käyttöä; edistää metsien kestävää käyttöä; taistella aavikoitumista vastaan; pysäyttää maaperän köyhtyminen ja luonnon monimuotoisuuden häviäminen” (https://www.yk.fi/sdg, katsottu 28.11.2018).
Tältä pohjalta rajasimme ja määritimme projektimme teemaksi ”Metsä – maanpäällinen elämä”. Valitsimme teeman henkilökohtaisten kiinnostustemme, sen laaja-alaisten mahdollisuuksien, mutta myös ajankohtaisuutensa vuoksi. Haluamme viestiä, että jokainen voi vaikuttaa luonnon ja ympäristön hyvinvointiin kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti sekä nauttia luonnosta ja luonnon tarjoamista mahdollisuuksista.

Projektimme lähtökohtana on tarjota kasvatus kestävään tulevaisuuten teeman mukaista toiminnallista opetusta lapsille ja nuorille. Lähtökohtana on oppia arvostamaan ympäröivää luontoa ja ympäristöä ja oppia toimimaan luonnon etua arvostaen.

Projektimme kohderyhmä ovat 9-10-vuotiaat partiolaiset, mutta näkemyksemme mukaan projektimme materiaali soveltuu myös tätä nuoremmille ja vanhemmille. Projektimme testiryhmänä toimii valitsemaamme kohderyhmään kuuluva 11 partiolaisen ryhmä, jolle järjestimme tammikuussa 2019 tunnin kestävän projektin oppimateriaalin testauksen. Keräsimme testauksen päätteeksi palautetta testiryhmältä sekä heidän partion ryhmänjohtajalta. Palautteenkeruulla pyrimme saamaan palautetta toteuttamastamme projektista sekä takaamaan kehityksellisiä lähtökohtia projektimme soveltamiseksi tulevaisuudessa.

Projektin avoimuudella pyritään siihen, että jokaisella tällä sivustolla vierailevalla on mahdollisuus tutustua tekemäämme projektiin sekä mahdollisuus toteuttaa itse samanlaista opetusta. "Projektin toteutus: rastit" - osiosta on vapaasti saatavilla ohjeistus projektin rastien toteuttamiseen.

Kuvan lähde: https://www.yk.fi/sdg